Bianca laat een houding zien

Hot Yoga

Hot yoga is een yogavorm die wordt beoefend in een verwarmde ruimte, met temperaturen tussen 30 en 40 graden Celsius. De warmte zorgt ervoor dat je spieren soepeler worden, waardoor je dieper in de houdingen kunt gaan. Dit maakt hot yoga een krachtige en intensieve yogastyle, die je conditie, kracht en flexibiliteit verbetert.

Bianca laat een houding zien

Bikram Yoga

Bikram Yoga is een hot yoga variant. De lessen worden gegeven in een verwarmde ruimte met een temperatuur van 40 à 42 graden Celsius en een hoge luchtvochtigheid. Dit zorgt voor een intense workout die je lichaam diepgaand verwarmt en reinigt.

Melissa laat nog een houding zien

Pilates

Pilates is een bewegingsmethode die gericht is op het versterken van de ‘core’ spieren. Dit zijn de spieren rondom je romp, die zorgen voor stabiliteit en een goede lichaamshouding. Denk aan je buikspieren, rugspieren en bekkenbodemspieren. Pilates oefeningen focussen ook op flexibiliteit, balans en coördinatie.

Bianca laat een houding zien

Hatha

Hatha is een van de oudste en breedste yogastijlen. De naam ‘Hatha’ komt van het Sanskriet en betekent letterlijk ‘kracht’ of ‘wil’. In Hatha Yoga ligt de focus op fysieke houdingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama) en meditatie.

Helga laat houding zien

Zwangerschaps Yoga

Zwangerschapsyoga is een aangepaste vorm van yoga, speciaal ontworpen voor vrouwen die zwanger zijn. De focus ligt op zachte bewegingen, ademhalingstechnieken en meditatie. De oefeningen zijn gericht op het versterken van de spieren die belangrijk zijn tijdens de bevalling, zoals de bekkenbodemspieren. Ook helpt zwangerschapsyoga om stress te verminderen, je flexibiliteit te behouden en je bewust te maken van je lichaam en je baby.

Bianca laat een houding zien

Easy Yoga

Easy Yoga is een zachte en laagdrempelige yogastijl die zich richt op het bevorderen van rust, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn. De oefeningen worden uitgevoerd in een langzaam tempo met veel aandacht voor ademhaling en ontspanning. In Easy Yoga wordt gebruik gemaakt van eenvoudige poses die gemakkelijk aan te passen zijn aan ieders niveau.

PXL_20240528_144855046-EDIT

Yin Yoga

Yin Yoga is een stille, meditatieve vorm van yoga die zich richt op het bindweefsel en de diepere weefsels van het lichaam. In tegenstelling tot andere yogastijlen, waar je actief spieren aanspant en houdingen snel wisselt, blijven we bij Yin Yoga langere tijd (3-5 minuten) in rustige houdingen. Dit stimuleert de meridianen in je lichaam, waardoor de energiestromen beter stromen.