Spirit of Yoga is opgericht door docente Bianca Visser. Ruim 18 jaar geleden kwam zij voor het eerst in aanraking met yoga. Ze kampte met klachten zoals rug- en nekproblemen, maar voelde bij de allereerste yogales al verbetering. Het effect van yoga op haar lichaam en geest was groot.

Bianca besloot de opleiding Ashtanga Power Yoga te gaan volgen bij het Dasra Centre in Montfoort. In 2006 begon ze met het geven van pilates- en yogales bij verschillende scholen en healthcentra in Apeldoorn en Zutphen. Tijdens de intensieve opleiding Raja Yoga, die ze in 2008 afrondde, kreeg ze les van de zeer ervaren docent R. Boodt. Ook volgde ze de volgende trainingen en workshops:

Meditatie-coaching opleiding @Ryokan Zutphen

Raja yoga opleiding @Ryokan Zutphen

Power yoga opleiding @Dasra Centre Montfoort

Anasura Yoga module-opleiding van Jayendra Hanley

Module-opleiding Sarah Powers @yogamoves

Vinyasa Astanga opleiding-module van Hilary Menting

Tibetaanse hartyoga opleiding-module van de zeer te respecteren leraar Karl Straub

Hot-yoga opleiding-module Yogamoves Utrecht

Kinderyoga opleiding-module van Regien Kos

Deze ervaren en gedreven docenten hebben Bianca veel bijgebracht. Na enkele jaren lesgeven voor verschillende sportscholen, gezondheidscentra en stichtingen besloot ze dan ook haar eigen yogastudio te openen in 2009. Inmiddels uitgegroeid tot de grootste yogastudio van Apeldoorn.

“The path of yoga is the path of self-discovery. As our self-image disintegrates, we contact our true self. Life becomes a great joy”