Ooit heb ik me eens laten overhalen om een yogales mee te doen en tot mijn verbazing was ik meteen verkocht. Het waren niet alleen de fysieke oefeningen, maar ook de combinatie met een goede ademhaling en de yogamindset die mij aanspraken.

Dan sijpelt yoga toch langzaam je leven binnen. Kleine dingetjes die de docent je leert op de yogamat pas je ineens ook buiten de mat toe. Het leren loslaten van ambitie en prestatie bijvoorbeeld. Vaker bij jezelf nagaan wat goed voelt, of rustig door ademen wanneer je weerstand voelt.

Na jaren lang les te hebben gevolgd wilde ik zelf ook weleens yogales gaan geven. Die kans werd mij in mijn schoot geworpen toen het ministerie van defensie besloot eigen collega’s te laten opleiden tot yogadocent. Hiervoor werd het team van de Nieuwe Yogascholl van Johan Noorloos ingeschakeld. Na deze geweldige opleiding ben ik (als neventaak) begonnen met het geven van yogalessen aan onder andere mijn collega’s van de Koninklijke Marechaussee en Spirit of yoga.

Ik ben opgeleid tot Vinyasa docent, maar ik vind het heel belangrijk om tijdens een les de flow af en toe te onderbreken voor wat verdieping, bewuste rust en verschillende mindfulness- en ontspanningstechnieken, uit  een rugzak vol met levenservaring, boekenwijsheden en kennis door verschillende cursussen en workshops.